Categorieën
Passiefhuis Breukelen

Voorbeeldwoning

Passiefhuis Breukelen laat graag zien wat er allemaal kan. Door architectenbureau Studio Kaart is het ontwerp aangeleverd voor de nieuwbouw van woonhuis en kantoor voor Cock van der Kaaij en Roelien ter Heide. Ook vanwege Cock’s werk in de duurzaamheidscommunicatie willen we met dit (voorbeeld)project ons visitekaartje afgeven.

Het concept van Passief Bouwen is leidend. Dat betekent een zeer energie-arm gebouw dat volop gebruikt maakt van de passieve zonne-instraling en voor ruimteverwarming maximaal 15 kWh/m2/jr gebruikt. Verder werken we zo veel mogelijk met duurzame en gezonde materialen.

Directievoering wordt door onszelf uitgevoerd. Door het concept van slow building bewaken we de kwaliteit en beheersen we de kosten.

Het project is centraal gelegen in het land, makkelijk bereikbaar per auto en per trein. Er worden zowel voor, tijdens als na de bouw rondleidingen en trainingen gegeven. Tijdens de open dagen in november 2015, 2016, 2017, 2018 en 2019 (Duurzame Huizenroute) wisten al honderden bezoekers de bouwlocatie te vinden. 2020 en 2021 ging helaas niet door vanwege de Covid-19-perikelen. Ook een presentatie in het Duurzaamheidshuis Stichtse Vecht kon op veel belangstelling rekenen. De vermelding in de Duurzaamheidskrant Stichtse Vecht 2020 leverde een aantal coronaproeve bezoekjes op. Verder komt er regelmatig onaangekondigd bezoek, als het verkeer weer eens vast staat op de A2 tussen Amsterdam en Utrecht…

Voor particulieren die meer de diepte in willen gaan, is de Strippenkaart ontwikkeld. Die geeft recht op 6 of 12 uren voor bijvoorbeeld advies (second opinions!), meedenken of rekenen. Stuur een bericht als u hiervan gebruik wilt maken.

Vanwege de slow building kunnen we hieronder per jaar beschrijven waar we aan gewerkt hebben. De echte bouw startte in 2016.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *